понеділок, 23 жовтня 2023 р.

Участь у V щорічнійконференції Жіночого енергетичного клубу України "Енергетика без гендеру"

     Сьогодні долучилась онлайн до V щорічної конференції Жіночого енергетичного клубу України "Енергетика без гендеру", що відбувся в Берліні (Німеччина) в змішаному форматі.

Після вітальних слів співзасновниці клубу Майї Ільчук, керівниці DENA Крістіни Гаверкамп, та співзасновниці клубу Юлії Бурмістренко розпочалась 1 панель "Гендерна рівність у кризові часи". Українські і німецькі колеги обговорювали питання недопредставлення жінок у енергетичному секторі економіки, нерівність оплати для чоловіків і жінок рівної кваліфікації. Розглянули можливі способи впливу на дану ситуацію.
Я була долученою як переможниця в номінації "Освітянка року 2022"до панелі 2 "Розкриття потенціалу гендерної справедливості". Поділилась власним досвідом роботи в енергетичній освітній сфері, висловила власні думки про покращення ситуації з залученням жінок в енергетичну сферу.
В даній панелі дійшли спільної думки, що гендерні питання - це питання упереджень людей. На будь які посади потрібно брати спеціалістів по професійних якостях, а не по приналежності до певної статі. Адже в професійних стандартах, зазначила я, є вказівка допуску до роботи чоловіків і жінок віком від 18 років з відповідною освітою. Обмежень по гендеру в стандарт не закладено.
Також на конференції обговорили питання залучення до освіти і перекваліфікації в енергетичній галузі більшу кількість жінок, в тому числі тих, що повернуться в Україну з тимчасової еміграції, а також ветеранів війни, що незабаром повернуться додому.
Пані Юлія Бурмістренко сказала: "Гендерна рівність врятує світ". І я з нею повністю згідна.
Дякую ГО "Жіночий енергетичний клуб України" за запрошення на конференцію і довіру виступити у якості спікера.
23.10.2023 Людмила ХАРЛАМПОВИЧ






Немає коментарів:

Дописати коментар

"Мої досягненення сьогодні"

     Проаналізувати досягнуте, зробити висновки і внести корективи в свої плани, підкоригувати цілі допоміг нам тренінг "Мої досягнення...